GALTES DE PORC (AMB OLLA A PRESSIÓ)

on

Darrerament, ja no compro la carn on ho feia habitualment. He optat per una opció un pèl més cara, però amb més qualitat, varietat, més sostenible i producte més local. A les grans cadenes de supermercats sentia que sempre menjava el mateix tipus de carn, tallada de la mateixa manera i a sobre, empaquetada.

No vull começar un debat sobre on és millor comprar o no. Cadascú fa els comptes a casa seva. El que volia dir és que fa un parell de vegades que veig un bocí de carn que no conec, li demano a la dependenta informació sobre com es prepara i m’en vaig a casa amb una jugueta nova amb la que fer proves.

Les galtes de porc han estat un descobriment recent. No d’ahir, però recent. Les he fet sense òs amb la thermomix, amb òs rostides al forn i crec que la recepta que més m’ha agradat és aquesta.

Les galtes queden meloses, es fan en molt poc temps i tot dins la mateixa olla. I per no parlar de la salseta! La única pega és que la salsa queda espesseta i no té massa bon aspecte. No sabia com fer la foto!

La recepta l’he vist a “Cuchara de palo”, encara que jo hi he fet alguns petits canvis.

INGREDIENTS: (Per 3 persones)

  • 6 galtes de porc, amb òs.
  • dues cebes grans
  • dues pastanagues
  • 6 alls
  • dues fulles de llorer
  • dos tassons de vi blanc
  • un raig de Pedro Ximénez (opcional)
  • oli, sal i pebre bo.

PREPARACIÓ:

Salpebrem les galtes de porc. Feim dos talls en forma de creu a la cara més gruixuda de cada galta.

Posam oli a l’olla a pressió fins que tapi tot el fons. En estar calent, marcam les galtes per les dues cares fins que estiguin rosses (uns 10 min).

Pelam les cebes i les tallam dauets de mida mitjana, no cal molt petits. Pelam les pastanagues i les tallem a rodanxetes primes. Pelam els alls, i els deixam sencers. Amb l’oli de fregir les galtes, sofregim la ceba, les pastanagues i els alls. Afegim un poc més de sal.

Quan el sofregit estigui (ceba doradeta i pastanaga blana), afegim les galtes, les fulles de llorer, el vi blanc i el Pedro Ximénez.

Quan comenci a bullir, tapam l’olla i contam 35 minuts des de que el piu de l’olla hagi sortit fins a la segona marca.

I ja està! Ho pots servir tal cual. Jo prefereixo retirar les galtes (amb molta cura, que es desfàn) i passar la salsa per la batedora, fins que quedi ben fina.

NOTA: Podeu fer aquesta recepta a una olla normal, si no teniu olla a pressió. Només caldrà coure les galtes durant més estona, fins que estiguin tendres i afegir un poc més de vi, ja que la cocció serà més llarga i no volem que quedin seques.

 

 

 

 

 

2 Comments Add yours

  1. Oriol ha dit:

    Carbonilla. Dinar perdut.

    M'agrada

    1. Efedeics ha dit:

      Em sap greu que la recepta no hagi sortit bé. He de dir que, de vegades els temps són aproximats ja que soc de cuinar a ull, però provi de tornar-les a fer. Encara que no sigui amb la meva recepta perquè són boníssimes!

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s